Кабмін вирішив залучити кредит Ощадбанку для закупівлі мазуту з урахуванням газової ситуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив залучити кредит Ощадбанку для закупівлі мазуту з урахуванням газової ситуації

Кредит&Депозит
895
Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні ухвалив рішення щодо залучення кредиту Ощадбанку для закупівлі мазуту з метою використання його підприємствами України з урахуванням газової ситуації. Про це журналістів повідомив міністр палива та енергетики України Юрій Продан.
Він відзначив, що розмір кредиту буде уточнений надалі. Як повідомлялося, Міністерство палива та енергетики розпорядилося перевести 135 промислових підприємств і електростанцій України на резервні види палива. Про це говориться в розпорядженні міністра палива та енергетики Юрія Продана від 1 січня № 1-р. Розпорядженням затверджений Зведений графік переведення підприємств на резервні види палива на період до кінця опалювального періоду 2008/2009.
Переведення підприємств на резервні види палива (мазут, вугілля, дизельне і грубне паливо та відходи проведення) планується провести в 2 етапи. Нагадаємо, що, за даними НАК «Нафтогаз України» Україна зараз споживає близько 260 млн. куб. м на добу, з яких 200 млн. куб. м бере із ПСГ, а 60 млн. куб. м – газ власного видобутку.
Згідно з розпорядженням Мінпаливенерго, станом на 1 січня ц.р. 135 підприємств, що потрапили в перелік, мали про запас 124,228 тис. тонн мазуту, 1 млн. 6,8 тис. тонн вугілля, 14 тис. тонн дизельного і грубного палива та 950 тис. тонн відходів виробництва.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас