Нацбанк РБ: Банківському сектору Білорусії не загрожує світова фінансова криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк РБ: Банківському сектору Білорусії не загрожує світова фінансова криза

729
Білоруські банки забезпечують не тільки рефінансування раніше укладених угод, але й залучають нові ресурси для подальшого кредитування нефінансового сектора економіки країни. Про це заявив перший заступник голови правління Національного банку Республіки Білорусія Павло Каллаур, передає агентство "БЕЛТА". За його словами, нарощуванню можливостей запозичення білоруських банків, у тому числі на міжнародних фінансових ринках, сприяє розширення участі в акціонерному капіталі банків нерезидентів Республіки Білорусія.
"Прихід у банківський сектор нових інвесторів забезпечує не тільки зростання статутного фонду і капіталу банків, але й створює додаткові можливості збільшення обсягів залучених коштів (за сприяння інвесторів), компенсуючи тим самим зменшення запозичення на зовнішніх фінансових ринках. При цьому слід зазначити, що у випадку виникнення несприятливих ситуацій банки, що належать великим закордонним фінансовим корпораціям, можуть розраховувати на дієву підтримку з боку своїх основних акціонерів", - вважає перший заступник голови правління Нацбанку Білорусії.
Щоб не допустити несприятливого впливу світової фінансової кризи на стан банківського сектора, Нацбанком посилений моніторинг за динамікою залучених коштів від нерезидентів, а також строками та обсягами погашення даної заборгованості, відзначив П.Каллаур.
У цілому ж, сказав перший заступник голови правління Нацбанку РБ, ситуація, що складається на зовнішніх фінансових ринках, не несе істотної загрози для банківського сектора Білорусії. Адже прямий вплив нестабільності на фінансових ринках на стан справ у білоруській економіці носить обмежений характер через слабку інтеграцію внутрішнього фінансового ринку у світовий ринок, а також відсутність прямої схильності фінансової системи нашої республіки ризикам, що стали причиною виникнення цієї нестабільності.
Нагадаємо, 2 січня 2009 року Національний банк Білорусії провів девальвацію національної валюти. Девальвація білоруського рубля відносно долара склала майже 20%. Разом із цим було ухвалено рішення про підвищення з 8 січня ставки рефінансування до 14%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас