МінАП України розробило проект Закону "Про корми" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінАП України розробило проект Закону "Про корми"

Аграрний ринок
539
Міністерство аграрної політики України розробило проект Закону України "Про корми", текст якого опублікований на сайті Міністерства. Прийняття даного законопроекту дасть можливість регулювати правові, організаційні та економічні основи в сфері виробництва, експорту, імпорту, використання, упакування, маркування, транспортування, зберігання та введення в оборот кормів, кормових добавок і преміксів, основи забезпечення їхньої якості та безпеки.
Метою прийняття цього закону є стимулювання виробництва кормів, збереження, поліпшення продуктивності сільськогосподарських тварин, одержання якісної та безпечної продукції тваринництва, забезпечення виробництва якісних для здоров'я тваринних кормів, захист кормів, добавок і преміксів від фальсифікації.
Документом передбачається встановити загальні правила про корми, вимоги до виробництва, обороту, права та обов'язки виробника, постачальника і споживача кормів.
Відзначається, що для виробництва кормів, комбікормів варто використовувати премікси і кормові добавки, зареєстровані в Україні відповідним контролюючим органом. Перелік показників безпеки, мінімально припустимі їхні значення, максимально припустимі рівні радіоактивного забруднення та максимально припустимі рівні вмісту речовин, шкідливих для здоров'я тварин, повинні встановлюватися відповідними нормативними документами.
Імпорт в Україну кормів, комбікормів, готових кормів для свійських тварин, кормової сировини, кормових добавок і преміксів повинен здійснюватися лише після процедури контролю якості та заявленого переліку дозволених компонентів. Корми, комбікорми, готові корми для свійських тварин, кормова сировина, кормові добавки і премікси, у яких минув гарантійний термін зберігання, не повинні вводитися в обіг і використовуватися для годівлі тварин без продовження терміну зберігання, що можливо лише за умови проведення додаткового контролю якості акредитованою лабораторією.
Чинність даного закону не поширюється на ветеринарні препарати. Законопроект "Про корми" розроблений Мінагрополітики України разом з Українською академією аграрних наук у порядку законотворчої ініціативи відповідно до Конституції України, законодавства про ветеринарну медицину, безпеку і якість продукції, а також законодавства Європейського союзу.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас