Британський банк Barclays скорочує 2,1 тис. робочих місць по всьому світові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський банк Barclays скорочує 2,1 тис. робочих місць по всьому світові

428
Британський банк Barclays скорочує 2,1 тис. робочих місць по всьому світові в інвестиційному банку і підрозділі з управління коштами, прагнучи знизити витрати, щоб вистояти в умовах "ядерної зими" на фінансових ринках, пише газета Financial Times.
Керівництво компанії не позначило повну географію скорочень, однак відомо, що найсильніше постраждають філії в Лондоні і Нью-Йорку.
Банк продовжує прийом на роботу нових співробітників у низці підрозділів, у тому числі відповідальних за операції із частковими цінними паперами.
Інвестиційний банк Barclays Capital втратить 1300 робочих місць, банківський підрозділ, що працює з активами приватних осіб, Barclays Wealth - 500, бізнес з управління активами Barclays Global Investors - 300. Будуть звільнені співробітники Barclays Wealth у Лондоні, Глазго і на Нормандських островах.
"Ми не можемо більше миритися зі сформованою ситуацією, коли робочі місця скорочуються щодня без обґрунтувань або пояснень загальної стратегії банку", - говориться в повідомленні профспілки Unite, що представляє інтереси персоналу Barclays Wealth.
Минулого тижня Barclays звільнив 400 співробітників відділу інформаційних технологій у Лондоні та графстві Чешир.
Європейські банки продовжать скорочувати персонал, щоб зберегти прибутковість, говорять аналітики. В 2009 році буде звільнено приблизно 10% з 324 тис. працівників фінсектора в Лондоні, згідно із прогнозом Центру економічних і ділових досліджень Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас