У Німеччині підроблених грошей стало більше, збитків менше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині підроблених грошей стало більше, збитків менше

Кримінал
481
Уперше за останні роки в Німеччині знову збільшилося число підроблених грошових купюр, що перебувають в обігу. Якщо роком раніше було виявлено рекордно низьке число підробок з моменту введення євро - 40 тисяч купюр, то в 2008 році їхня кількість збільшилася на 1 тисячу. Найбільш поширені фальшиві банкноти номіналом 100 євро.
Одночасно з деяким збільшенням числа підробок в 2008 році знизився розмір збитку - з 3,8 мільйони євро в 2007 році до 3,5 мільйони. Як повідомив Бундесбанк у понеділок, 12 січня, це пов'язано з тим, що знизилося число фальшивих купюр великого номіналу.
Одержати підроблені гроші в банкоматі дуже малоймовірно, оскільки всі німецькі банки зобов'язані заповнювати свої банкомати тільки купюрами, перевіреними за допомогою спеціальних апаратів.
Таким чином, єдина можливість одержати фальшивки на руки - якщо працівник банку видав готівку, не перевіривши її, повідомив представник Бундесбанку.
Якщо продавець при розрахунку виявив фальшиву купюру, покупець повинен передати її поліції. Продавець може і сам віддати її владі, видавши натомість спеціальну квитанцію.
Споживач, у руках якого опинилася фальшива купюра, не може зажадати відшкодування збитку. Повторна спроба розплатитися фальшивкою карається законом, оскільки розцінюється як поширення фальшивих грошей - за це можна поплатитися великим грошовим штрафом або навіть позбавленням волі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас