Олександр Лукашенко заявив, що одномоментної девальвації в Білорусії більше не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олександр Лукашенко заявив, що одномоментної девальвації в Білорусії більше не буде

532
Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що в республіці в цьому році не планується більше проводити одномоментну девальвацію національної валюти. "Голові правління Національного банку чітко доручено: плюс-мінус 5%", - заявив О.Лукашенко журналістам у вівторок у Мінську.
Олександр Лукашенко висловив сумнів щодо необхідності розмови на тему девальвації рубля. "Напевно, не варто говорити на цю тему. Коли багато говориш, це викликає в багатьох підозру. Але все-таки говорити треба, щоб потім люди не дорікали", - сказав президент. Йому незрозуміла реакція населення країни, що після девальвація кинулося скуповувати товари. "Навіщо купувати по 10 телевізорів, адже ціни на товари будуть падати", - відзначив глава держави. За його словами, "треба спокійно жити, як жили". "Є банківські вклади в доларах, євро, рублях - нехай вони залишаються. Дуже небезпечно переводити заощадження в одну валюту", - вважає президент країни.
"Головне сьогодні для людей - не шарахатися. Адже якщо штормить на кораблі - люди не бігають від борта до борта, тому що корабель може перевернутися", - сказав О.Лукашенко.
Президент заявив, що білоруська влада "чесно сказала, чому девальвувала валюту. Питання навіть не у МВФ (умови для одержання кредиту - ІФ), а от у цих виробниках", - сказав О.Лукашенко, відвідуючи підприємство "Белкоммунмаш". "Для мене головне - зберегти виробництво", - підкреслив глава держави.
Він відзначив, що Національний банк "прошляпив новорічні свята". "Треба було завезти валюти стільки, скільки треба. Був створений штучний дефіцит валюти", - заявив президент країни.
За його словами, "сьогодні валюти в країні вистачає". "У лютому ми одержимо другий транш кредиту від Росії, МВФ перерахує один мільярд (доларів - ІФ), Венесуела вже перерахувала півмільярда доларів", - заявив О.Лукашенко. Крім того, відзначив він, "дивлячись на МВФ, ворота відкривають інші кредитори для запозичень".
О.Лукашенко також сказав, що "нічого небезпечного не відбудеться в тому, що ми будемо зміцнювати національну валюту, і долар подешевшає".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас