В Україні різко знизився попит на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні різко знизився попит на нерухомість

Нерухомість
13102
За даними компанії SV Development, у грудні 2008 року рівень продажів житлових будинків і квартир на українському ринку нерухомості знизився на 88% у порівнянні з листопадом 2008 року.
Національна асоціація ріелторів повідомила, що в Україні рівень продажів житлових будинків і квартир скоротився в 6,5 рази, перевищивши очікувані темпи падіння втричі від заявленого в жовтні 2008 року.
У той же час, на думку генерального директора консалтингової компанії ТОВ «First Capital» Владислава Панасенка, стрибок попиту і цін на квартири на ринку нерухомості України можна чекати до осені 2009 року. За його словами, зараз у галузі закладається ситуація, що приведе до різкого стрибка. Основним трендом другої половини 2008 року стало зниження обсягів будівництва і цін.
Зараз попит на ринку нерухомості наближається до нуля. Тим самим формується відкладений попит, що почне визначати обстановку на ринку нерухомості з літа 2009 року. Імовірним буде підвищення вартості квартир до осені на 15-20%.
На думку експерта, ринок нерухомості очікують якісні перетворення. Житло буде більш чітко диференціюватися по сегментах. Продавати стане важче, тому що покупець стане підходити більш строго до якості нерухомості.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас