Європу не цікавить, хто буде платити за технологічний газ при транзиті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європу не цікавить, хто буде платити за технологічний газ при транзиті

1948
Ситуація з оплатою технологічного газу не є виправданням для затримки постачання російського газу в Євросоюз через територію України. Про це заявив у вівторок представник ЄК Ферран Таррадельяс Еспуні.
За його словами, оплата за технологічний газ є "двостороннім питанням" між Росією та Україною.
"Незалежно від того, хто буде оплачувати технологічний газ, це не є виправдальною причиною для затримки постачання газу європейським споживачам", - сказав Таррадельяс Еспуні журналістам у Брюсселі.
Як заявив напередодні в бельгійській столиці заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв, тариф за прокачування російського газу через територію України в Європу покриває всі видатки української сторони, у тому числі з технологічного або паливного газу. При цьому він відзначив, що дотепер у рамках чинної російсько-української угоди з транзиту газу в Європу через Україну проблема технологічного газу ніколи не виникала.
Як раніше заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, українська сторона має намір оплачувати технологічний газ із Росії для забезпечення транзиту по своїй території в Європу після підписання контракту про постачання "Газпромом" газу для самої України. За словами прем'єра, для транзиту російського газу в Європу Україна щорічно використовує 6,5 мільярда кубометрів технологічного палива.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас