БЮТ: Право встановлення вартості проїзду в комунальному транспорті столиці покладено на КМДА, а не на Київраду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ: Право встановлення вартості проїзду в комунальному транспорті столиці покладено на КМДА, а не на Київраду

318
Київська організація Блоку Юлії Тимошенко нагадує, що відповідно до чинного законодавства, право встановлювати і змінювати тарифи покладено винятково на Київську міську державну адміністрацію. Про це говориться в заяві столичної організації БЮТ, у зв'язку із прийнятим на засіданні Антимонопольного комітету рішенням про зниження тарифів на проїзд у комунальному транспорті Києва - у метро на 30 копійок, а в трамваї та автобусі - на 50 копійок.
"Київська організація БЮТ здивована та обурена тим, як Леонід Черновецький намагається перекласти відповідальність за незаконність свого розпорядження щодо тарифів на депутатський корпус. Адже скасовувати розпорядження КМДА повинна також КМДА, а не депутати Київради на сесії, що повинна відбутися 22 січня", - заявляють у БЮТ. У Блоці підкреслюють, що доказом цього є підписане головою КМДА Л.Черновецьким розпорядження №1490 від 30 жовтня в 2008 р. "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті".
"Це рішення, як й інші свої антисоціальні введення, міський голова прийняв особисто, відмовившись разом з "Київським метрополітеном" і "Київпастрансом" надати урядовим органам і широкій громадськості документальні докази обґрунтованості підвищення цін на транспорт", - відзначається в заяві столичної організації БЮТ.
Автори заяви нагадують, що депутати фракції Блоку Юлії Тимошенко в Київраді неодноразово виносили питання про скасування нових тарифів на проїзд у транспорті в столиці на попередніх сесіях Київради. Крім того, Київська організація БЮТ неодноразово організовувала мітинги протесту проти нових тарифів на проїзд, закликаючи громадськість відстоювати свої права та інтереси.
Столичний БЮТ також наполягає на проведенні розслідування на основі даних Антимонопольного комітету щодо обґрунтованості тарифів. "Відповідно до результатів висновків робочої групи депутатів Київради з вивчення ситуації в транспортній галузі Києва відомо, що збереження вартості проїзду до підвищення - реально. Київський БЮТ буде продовжувати роботу, спрямовану на подальше зниження тарифів", - говориться в заяві столичного БЮТ.
Як повідомлялося, відповідно до розпорядження КМДА, з 4 листопада в 2008 р. одна поїздка в столичному метрополітені коштує 2 грн., проїзд у наземному транспорті коштує 1,5 грн., якщо купити квиток завчасно в кіоску, 2 грн. - якщо купити в салоні автобуса, трамвая, тролейбуса.
За дорученням першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова в листопаді була створена робоча група для перевірки обґрунтованості підвищення тарифів на послуги міського пасажирського транспорту в Києві. За підсумками проведеної роботи столичній владі було рекомендовано знизити у два рази тарифи на проїзд у громадському транспорті. Однак, ціни залишилися незмінними.
Антимонопольний комітет України у свою чергу порушив справу проти Київської міської державної адміністрації, Київського метрополітену та "Київпастрансу" про незаконність підвищення тарифів на проїзд у столичному електротранспорті. 12 січня на засіданні Антимонопольного комітету, де був присутній Л.Черновецький, була досягнута домовленість про зниження вартості проїзду. Там мер Києва заявив, що тарифи на проїзд у громадському транспорті будуть знижені з 23 січня, а напередодні, 22 січня, відповідне рішення повинна прийняти Київрада. "Я повністю контролюю ситуацію в Київраді, у нас там більшість, тому таке рішення буде прийнято", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас