Експерт: Курс долара і ціна на газ чинитимуть головний вплив на зростання інфляції в 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Курс долара і ціна на газ чинитимуть головний вплив на зростання інфляції в 2009 р.

Валюта
2077
Курс долара і ціна на газ чинитимуть головний вплив на зростання інфляції в 2009 р. Таку думку висловив аналітик інвестиційно-фінансової групи "Сократ" Михайло Сальніков.
"У нас дуже велика кількість товарів, які входять до споживчого кошика, навіть частина продуктів харчування, іноземного виробництва. Не говорячи вже про комунальні послуги, які повністю зав'язані на ціні на газ, яка, по-перше, сама виросте в доларовому еквіваленті, а по-друге на неї чинитиме вплив зростання курсу долара", - пояснив він.
Також експерт вважає, що найближчим часом на інфляцію чинитиме вплив відкладений ефект зростання курсу долара в III-IV кварталі 2008 р. "Уже в I-II кварталі цього року ми побачимо вплив девальвації гривні, тому що переукладатимуться контракти і підвищуватиметься ціни на продукцію, що імпортується", - прогнозує він.
При цьому М.Сальніков повідомив, що за попередніми прогнозами цього року курс долара коливатиметься в коридорі 10-12 грн/дол., а ціна газу складе 230-270 дол. за тис куб. м. "Якщо цей прогноз виправдається, то інфляція за підсумками року може досягти 24%", - резюмував експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас