Експерт: Встановлення курсу валют перед робочим днем зменшить спекулятивні очікування на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Встановлення курсу валют перед робочим днем зменшить спекулятивні очікування на валютному ринку

Валюта
2921
Встановлення стабільного валютного курсу перед початком робочого дня носить позитивний характер, оскільки дає можливість зменшити спекулятивні очікування покупців і продавців валюти.
Таку думку висловив радник голови правління ВАТ АБ "Укргазбанк" Олександр Охрименко, коментуючи лист Національного банку України до комерційних банків, у якому регулятор зобов'язав банки із сьогоднішнього дня встановлювати курс валют перед робочим днем.
"На сьогодні курс іноземних валют відносно гривні росте, але це не означає, що він буде рости постійно. Ринкова ситуація завжди нестабільна. Сьогоднішні спекулятивні коливання валют у більшій мірі носять суб'єктивний характер, ніж економічний", - відзначив він.
Нагадаємо, з 13 січня 2009 р. курси покупки-продажу іноземних валют за гривні в касах банків, у їхніх окремих підрозділах, а також у пунктах обміну валют повинні встановлюватися щодня до початку робочого дня винятково згідно з наказом (розпорядженням) голів правління цих банків. Про це сказано в листі Національного банку України №28-212/124-388 від 12 січня 2009 р.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас