Соколовський: "Газпром" ризикує опинитися на межі банкрутства через припинення транзиту через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соколовський: "Газпром" ризикує опинитися на межі банкрутства через припинення транзиту через Україну

Енергетика
3986
ВАТ "Газпром" серйозно ризикує опинитися на межі банкрутства через припинення транспортування газу по транзитній мережі України. "Очевидно, "Газпром" почуває себе безпомічним, оскільки не бачить механізму забезпечення балансу газу на 2009 р.", - заявив уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє прес-служба глави держави.
З іншого боку, за його словами, спостерігається "абсолютно нелогічне" припинення експорту газу в Україну і європейським споживачам, у той же час у Росії заплановані значні витрати на реалізацію внутрішніх енергетичних програм. "Ціль єдина - створення потужної монополії із щупальцями в усім світі. У першу чергу спрут пішов у Європу", - сказав Б.Соколовський, нагадавши, що в Словаччині, Чехії, Угорщині "Газпром" має свою частку в магістральних і розподільних газопроводах і т.і.
Б.Соколовський також заявив, що російська сторона намагається поставити українську ГТС під свій контроль. Для цього, за його словами, РФ намагається дискредитувати українську газотранспортну систему, зіпсувати її імідж в очах європейських споживачів. "Навіть сьогоднішня заявка російської сторони про нібито поновлення подачі газу практично носить абсолютно провокативний характер, адже перед українською ГТС ставиться технологічно нереальне завдання", - додав Б.Соколовський.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас