Опитування: У зв'язку з кризою понад 60% киян почали зменшувати свої видатки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: У зв'язку з кризою понад 60% киян почали зменшувати свої видатки

1653
У зв'язку з економічною кризою 63,9% киян почали зараз більше заощаджувати на витратах, ніж півроку тому. Такі дані соціологічного опитування презентував сьогодні в Києві керівник відділу соціально-політичних досліджень Державного інституту розвитку сім'ї Олексій Белишев.
При цьому 34,4% опитаних киян сказали, що не заощаджують на сьогоднішній день більше, ніж раніше, а 1,7% опитаних сказали, що поки важко відповісти на це питання, відзначив експерт.
Під час опитування з'ясовано, що найбільше жителі столиці почали заощаджувати на харчуванні, придбанні одягу та взуття і товарів тривалого користування (побутова техніка, меблі). Відповідно, 78,5% сказали, що заощаджують на їжі, а 87,2% і 76,6% сказали про економію на одязі та товарах тривалого користування. Також 58,5% респондентів відзначили, що заощаджують на транспортних послугах; 54,8% - на лікуванні і медикаментах. Ще 32,8% киян скоротили витрати на свою освіту або своїх рідних, а 20,7% сказали про економію на оплаті комунальних послуг. На оренді житла почало заощаджувати 17,9% киян.
Крім того, 59% столичних жителів сказали, що у зв'язку із кризою змушені були відмовитися від поліпшення житлових умов. 44,4% опитаних відзначили, що відмовилися від придбання машини.
У той же час 75,4% киян відповіли, що відмовилися поки тільки від розваг і відпочинку, а 78,1% - від придбання побутової техніки. Під час опитування також виявилося, що у зв'язку із кризою 24% киян відмовилися від народження дитини. Від одержання освіти для себе або для своїх родичів довелося відмовитися 33,6% опитаним.
Опитування "Соціальний стан сімей міста Києва" проводилося з 9 по 30 грудня 2008 року Державним інститутом розвитку сім'ї та молоді разом з Київським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді. Була опитана одна тисяча респондентів шляхом телефонного інтерв'ю. Похибка не перевищує 3,2%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас