У Пітері продадуть картини Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Пітері продадуть картини Путіна

476
17 січня в Петербурзі в рамках Різдвяного ярмарку пройде благодійний аукціон, на якому будуть продані картини, створені прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним, петербурзьким губернатором Валентиною Матвієнко та іншими відомими людьми.
Різдвяний ярмарок у Петербурзі є однією з найбільших подій у низці новорічних міських свят. На ньому традиційно проходить благодійна акція "Абетка", на якій відомі люди країни за допомогою професійного художника малюють картини на букви російського алфавіту.
Цього року благодійна акція була присвячена 200-річчю від дня народження Миколи Гоголя. Щодня на головній сцені ярмарку знамениті люди малювали ілюстрації до букв російського алфавіту за мотивами повісті Гоголя "Ніч перед Різдвом".
Наприкінці грудня Путін відвідав петербурзький Різдвяний ярмарок, де намалював картину на букву "У" - візерунок на вікні, що взявся інеєм. Губернатор північної столиці цього року взяла участь в акції втретє, намалювавши "Заметіль".
Також свої картини на ярмарку створили оперна співачка Анна Нетребко, балерина Уляна Лопаткіна, музикант Максим Шостакович.
Всі кошти, виручені від продажу творінь знаменитостей, будуть переведені на рахунки соціально значимих установ міста, що гостро потребують матеріальної підтримки.
Планується, що цього року кошти підуть на відкриття спеціалізованого кабінету діагностики онкологічних захворювань та у дитячу лікарню святої Марії Магдалини.
Цього року аукціон проходить втретє.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас