ООН: 2009 рік буде вкрай важким — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: 2009 рік буде вкрай важким

1592
2009 рік буде вкрай складним. Це - рік вирішення проблеми зміни клімату. Про це на прес-конференції заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Він нагадав, що до саміту в Копенгагені, де повинна бути схвалена всеосяжна угода, спрямована на боротьбу із глобальним потеплінням, залишилося всього 11 місяців.
Голова ООН закликав світових лідерів активізувати зусилля на цьому напрямку, нагадавши, що зміна клімату - реальна загроза планеті.
Пан Гі Мун повідомив, що 26 січня він візьме участь, як співголова, разом із прем'єр-міністром Іспанії, у саміті в Мадриді, присвяченому продовольчій безпеці. Відзначивши, що продовольча криза не є «гарячою» новиною, генеральний секретар нагадав, що вона ще не вирішена. Як приклад він навів повідомлення влади Кенії минулого тижня про намір оголосити в країні надзвичайний продовольчий стан. Через дефіцит продуктів харчування і посухи з нестачею продовольства зіткнулися десять мільйонів кенійців або чверть усього її населення.
Пан Гі Мун, повідомляє центр новин ООН, заявив, що всі сьогоднішні проблеми є глобальними і вимагають колективних зусиль, спрямованих на їх вирішення. Він звернув увагу на зрослі потреби в ООН і на її обмежені ресурси.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас