АМКУ ініціює перевірку економічної обґрунтованості підвищення тарифів на проїзд у регіонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ ініціює перевірку економічної обґрунтованості підвищення тарифів на проїзд у регіонах

236
Антимонопольний комітет ініціює перевірку економічної обґрунтованості підвищення тарифів у регіонах на проїзд у міському транспорті. Про це повідомила прес-служба АМКУ.
Зокрема, комітет вирішив звернутися в Міністерство економіки із пропозицією доручити підрозділам Державної інспекції з контролю за цінами перевірити розмір тарифів на проїзд у регіонах.
За підсумками перевірок АМКУ пропонує Мінекономіки вносити йому подання у випадку виявлення економічно необґрунтованих тарифів.
Як повідомляло агентство, Київміськадміністрація має намір знизити встановлені в листопаді 2008 року тарифи на проїзд у метро і наземному громадському транспорті на 0,3-0,5 гривні до 1,5-1,7 гривні за 1 поїздку.
Цей крок став результатом роботи АМКУ після порушення ним справи проти міськадміністрації та рекомендацій знизити тарифи за поданням Мінекономіки.
У листопаді-грудні 2008 року намір підвищити тарифи на проїзд в електротранспорті і маршрутках висловили Луганськ і Чернігів, в автобусах - Львів, що з 5 листопада підвищив проїзд в електротранспорті на 33,3%, або на 0,25 гривні до 1 гривні/поїздка.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас