Литвин критикує НБУ за відмову виконувати норми держбюджету-2009 про узгодження рефінансування банків з Кабміном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин критикує НБУ за відмову виконувати норми держбюджету-2009 про узгодження рефінансування банків з Кабміном

917
Голова Верховної Ради Володимир Литвин критикує Національний банк за відмову виконувати норми державного бюджету на 2009 рік щодо узгодження рефінансування банків з Кабінетом Міністрів. Про це він сказав журналістам після погоджувальної ради ВР.
"Треба утриматися від непродуманих заяв, які звучать із боку керівництва Національного банку про те, що вони не будуть виконувати бюджет. Виконувати бюджет будуть всі", - сказав він.
За його словами, Рада обговорить відповідну заяву Нацбанку на своєму спеціальному засіданні з газового питання 13 січня.
Як повідомляло агентство, Кабмін шокований відмовою НБУ виконувати норми державного бюджету на 2009 рік із приводу рефінансування банків за узгодженням з урядом.
9 січня НБУ заявив, що не має наміру виконувати низку норм, передбачених у державному бюджеті на 2009 рік, у тому числі щодо рефінансування банків лише за узгодженням з Кабміном.
На думку НБУ, виконання Нацбанком норм, закладених у держбюджеті-2009, може привести до хаосу в розрахунках між суб'єктами ринку та у цілому в економіці.
Прийнявши закон про держбюджет на 2009 рік, Верховна Рада зобов'язала НБУ погоджувати політику рефінансування з Кабміном.
Президент Віктор Ющенко звернувся з поданням у Конституційний Суд із приводу перевірки конституційності статті 86 закону про держбюджет на 2009 рік, відповідно до якої Нацбанк повинен погоджувати в 2009 році політику рефінансування з урядом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас