2 пошуки через Google рівні 1 електрочайнику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2 пошуки через Google рівні 1 електрочайнику

2954
При обробці двох запитів інтернет-пошуковиком Google виділяється стільки ж вуглекислого газу, скільки виділяється, якщо скип'ятити воду в електричному чайнику.
Фізик Алекс Уісснер-Гросс із Гарвардського університету США вирішив вивчити, до яких наслідків для навколишнього середовища приводить використання Google, і підрахував, скільки вуглекислого газу виробляє система, щоб задовольнити цікавість інтернет-користувача.
Він з'ясував, що при обробці пошуковиком одного запиту користувача виробляється близько 7 грамів вуглекислого газу. Для порівняння, при кипінні води в електричному чайнику в атмосферу потрапляє близько 15 грамів СО2.
Учений стверджує, що все пояснюється енерговитратами при роботі як комп'ютерного термінала, з якого робиться запит, так й електронних баз даних Google по всьому світові.
Google відомий швидкістю пошуку результатів. Однак Уісснер-Гросс пояснює цю швидкість тим, що пошуковик використовує кілька баз даних одночасно, що приводить до більшого обсягу викиду вуглекислого газу, ніж при пошуку за допомогою конкурентів Google.
За підрахунками вченого, кожна хвилина, проведена нами в інтернеті, обертається викидом 0,02 грама CO2.
Самі по собі ці цифри здаються дуже невеликими, якщо не враховувати, що щодня інтернет-пошуковики обробляють приблизно 200 мільйонів запитів.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас