Путін: Київ перепідписав протокол про механізм контролю за транзитом російського газу без застережень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Київ перепідписав протокол про механізм контролю за транзитом російського газу без застережень

Енергетика
1892
Україна заново підписала протокол про механізм контролю за транзитом російського газу без раніше внесених з ініціативи Києва застережень, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
"Ми зажадали від наших українських партнерів цей документ перепідписати без усяких неузгоджених з нами декларацій, це було сьогодні зроблено", - сказав В.Путін, відкриваючи засідання президії уряду в понеділок.
Він повідомив, що заступник голови правління "Газпрому" вилетів у Київ, погодив з українськими партнерами даний документ, і "вони його підписали".
"Зараз цей документ перебуває на шляху в Брюссель, де його повинні будуть підписати чиновники Єврокомісії", - додав В.Путін.
Після цього, за словами прем'єра, на місця контролю, визначені в цьому документі, повинні будуть виїхати незалежні спостерігачі. "І після того, як вони опиняться на місцях контролю, і ми переконаємося в тому, що вони здатні контролювати транзит нашого газу, "Газпром" (РТС: GAZP) подасть газ у газотранспортну систему України для його транзиту європейським споживачам", - сказав В.Путін.
При цьому, починаючи засідання президії, прем'єр-міністр передав привіт членам уряду від голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, з яким, як він повідомив, тільки що розмовляв по телефону.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас