Ющенко і Лукашенко найближчим часом обговорять низку питань двостороннього співробітництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко і Лукашенко найближчим часом обговорять низку питань двостороннього співробітництва

533
Президенти України і Білорусії Віктор Ющенко та Олександр Лукашенко найближчим часом можуть провести зустріч для обговорення низки питань двостороннього співробітництва. Як передає білоруська служба радіо "Свобода", про це повідомив Надзвичайний та Повноважний посол України в Білорусії Ігор Лиховой.
"Ця зустріч незабаром відбудеться, тому що в ній є необхідність. Готується робочий візит в Україну Президента Білорусії, потім буде офіційний візит. Ми готуємо цілий пакет документів до цих зустрічей", - сказав І.Лиховой. Зокрема, відзначив посол, мова йде про ратифікацію білоруським парламентом Договору про державний кордон, що був підписаний сторонами в травні 1998 року. При цьому І.Лиховой припустив, що "можливо, згодом, цей кордон втратить своє значення, як це відбулося в Євросоюзі".
Довідка. Білорусія пов'язувала ратифікацію Договору про державний кордон з урегулюванням фінансових зобов'язань України перед Білорусією, що сформувалася після 1991 року в результаті відмови у взаємних розрахунках від радянського рубля.
Україна і Білорусія в 2003 році підписали двосторонній протокол, відповідно до якого був визначений обсяг фінансових зобов'язань України на рівні 134 млн. дол.
Українська сторона в листопаді 2003 року пропонувала Білорусії на 80% погасити заборгованість шляхом облаштованості кордонів і будівництва митних переходів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас