У Києві можуть ввести штрафи за стоянку і проїзд по зелених зонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві можуть ввести штрафи за стоянку і проїзд по зелених зонах

1648
Київська міська державна адміністрація хоче ввести штрафи за паркування та стоянку автомобілів на території зелених зон міста і за проїзд по них. Про це говориться в розробленому Головним управлінням транспорту проекті розпорядження міськадміністрації.
Проект передбачає затвердження положення про стягнення штрафів і відшкодування збитків за знищення або ушкодження зелених насаджень.
У свою чергу проект положення передбачає створення робочих груп зі співробітників комунальних підприємств "Київзеленбуд", "Київтранспарксервіс" і Головного управління з контролю за благоустроєм Києва.
Передбачається, що ці групи будуть щодня патрулювати зелені зони, а при виявленні фактів їх пошкодження - фіксувати за допомогою фото- або відеозйомки.
Підставою для стягнення штрафу пропонується вважати ушкодження зелених насаджень внаслідок самовільного проїзду, заїзду і стоянки в зелених зонах автомобілів.
До зелених зон належать парки, сквери, окремі дерева, чагарник, газони, клумби, озеленені земділянки і ділянки, відведені для їх створення.
Штраф у розмірі 1-3 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян пропонується накладати на порушника у випадку його присутності на місці правопорушення.
Якщо він відмовиться платити штраф, то група повинна скласти протокол про адмінпорушення і передати його на розгляд адмінкомісії при Київміськадміністрації.
За відсутності порушника група здійснює блокування коліс його автомобіля.
Розблокування здійснюється або після сплати штрафу, або при складанні групою акту про відмову платити.
Для встановлення особи порушника група вповноважена звернутися в Державну автомобільну інспекцію, а одержавши цю інформацію, - направити йому повідомлення з вимогою з'явитися в адмінкомісію для дачі пояснень.
У випадку неявки порушника, складається протокол про адмінпорушення, який комісія повинна розглянути протягом 2-х місяців з моменту порушення.
За відмови порушника добровільно відшкодувати витрати на поновлення ушкоджених зелених насаджень "Київзеленбуд" повинен вимагати стягнення в судовому порядку.
Управління приймає зауваження та пропозиції до проекту до 9 лютого.
Як повідомляло агентство, у серпні 2008 року Київміськадміністрація вирішила організувати платні паркування на прибудинкових територіях у центрі міста, на території 1-ї зони паркування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас