Як у Німеччині вирішують проблему подарунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як у Німеччині вирішують проблему подарунків

1143
Жителі Німеччини поступово повертаються до трудових буднів після різдвяно-новорічних свят. Однак якщо хтось думає, що святкова лихоманка вже позаду, то глибоко помиляється.
Наочним прикладом слугує картина, що щороку в перші січневі дні можна спостерігати на вулицях Німеччини. Народ, що тільки-но встиг після різдвяних свят вибратися з-за столу, прямим ходом направляється в магазини. Найчастіше жителі Німеччини прямують в торгові центри з метою реалізувати так звані Gutschein - ваучери на покупку будь-якого предмета в певному магазині, які були подаровані їм до Різдва.
Ще одна причина довгих черг біля кас у ці дні - бажання обміняти отриману вже в сотий раз вазочку, що ну ніяк не вписується в інтер'єр квартири, та інші безглузді сувеніри, піднесені до Різдва друзями та родичами, на щось варте. Віднедавна практичні німці воліють вручати подарунок разом із чеком, за наявності якого отриману в презент неугодну вазу або картину можна без проблем обміняти на щось інше.
Ще більш легкий варіант - це вищезгадані Gutschein. Тут діє залізний принцип: якщо мова йде про жінку, що більшу частину часу приділяє своїй зовнішності, то "гутшайн" варто купувати на відвідування салону краси, масажного салону або солярію.
Якщо дама все-таки надає перевагу не огірковим і медовим маскам для обличчя, а стоянню біля плити, досить всього-на-всього поміняти напрямок убік магазина, що спеціалізується на кухонному начинні і відповідних друкованих виданнях типу "1000 порад щодо смачної і здорової їжі".
Що стосується представників сильної половини людства, сценарій той же: або солярій, або магазин комп'ютерної техніки, або "дім, сад, рибалка". Скрізь - стовідсоткове потрапляння.
Правда, у перші дні нового року саме через ці причини в каси провідних торговельних фірм вишиковуються величезні черги. Пояснити цей феномен досить складно, адже обміняти товар можна протягом 14 днів з дня покупки, а скористатися ваучером від одного до трьох років.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас