Обвал цін на елітне житло у Великобританії в 2008 році став рекордним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обвал цін на елітне житло у Великобританії в 2008 році став рекордним

Нерухомість
943
Темпи падіння цін на житло класу "люкс" у Лондоні стали в 2008 році рекордними більш ніж за три десятиліття, оскільки найважча банківська криза із часів Першої світової війни спричинила різке зниження попиту на нерухомість із боку лондонських фінансистів, повідомило агентство Bloomberg.
Середня вартість будинку або квартири в дев'ятьох найбільш дорогих районах Лондона скоротилася майже на 17 проц., за даними компанії Knight Frank LLP, що відслідковує ціни на житло з 1976 року. У грудні будинки і квартири вартістю понад 1 млн фунти стерлінгів (1,5 млн дол.) подешевшали на 2,2 проц.
Найбільше постраждав сегмент ринку житла вартістю до 2,5 млн фунтів стерлінгів - падіння цін склало 22 проц. Саме цей сектор користувався особливою популярністю в співробітників банків і фінкомпаній. У результаті фінансової кризи були зроблені значні скорочення робочих місць у цій галузі, і, як очікується, ця тенденція збережеться до кінця 2010 року, відповідно до оцінки дослідницької фірми Oxford Research.
Кількість будинків і квартир вартістю понад 1 млн фунти стерлінгів, проданих агентством нерухомості Knight Frank, скоротилася в 2008 році на 49 проц. - до 2746 об'єктів. Компанія очікує, що продажі цього року залишаться на такому ж рівні.
Торік Лондон поступився Монако титулом міста з найдорожчим житлом у світі.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас