Morgan Stanley може купити підрозділ Citigroup — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley може купити підрозділ Citigroup

Фондовий ринок
389
Американська банківська холдингова компанія Morgan Stanley веде переговори про придбання підрозділу одного з найбільших американських комерційних банків Citigroup - брокерської компанії Smith Barney.
Як передає Associated Press з посиланням на джерела, близькі до переговорів, очікується, що угода буде здійснена у вигляді створення Smith Barney і підрозділом Morgan Stanley спільного підприємства. При цьому про фінансові умови угоди не повідомляється.
Раніше Citigroup залишив голова виконавчого комітету ради директорів Роберт Рубін, що з 1995 по 1999р. був міністром фінансів США. Рубін був призначений у листопаді 2007р. на посаду в Citigroup у надії на те, що його діяльність допоможе банку відновити позиції на ринку.
У листопаді 2008р. повідомлялося, що Citigroup Inc. не виключає злиття з іншим великим банком для того, щоб зміцнити своє фінансове становище та зупинити падіння біржових котирувань. Повідомлялося, що можливими партнерами Citigroup зі злиття можуть стати Morgan Stanley, Goldman Sachs або State Street Bank. Іншим варіантом, що розглядає менеджмент Citigroup, є залучення додаткового капіталу.
Citigroup, утворена в 1998р. у результаті злиття Citicorp. і Travelers Group, є однією з найбільших фінансових установ у світі. Головний офіс компанії знаходиться в Нью-Йорку. Citibank, що входить у групу, щодня проводить розрахункові та депозитарні операції в обсязі, що перевищує 1 трлн дол. Російським підрозділом банку є ЗАТ "КБ "Сітібанк".
Американський банк Morgan Stanley наприкінці вересня 2008р. змінив статус із інвестиційного банку на банківську холдингову компанію. Це дозволить банку, зокрема, одержати доступ до екстрених кредитів Федеральної резервної системи (ФРС) США на постійній основі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас