Європа терміново шукає альтернативу постачанням російського газу. Росія втрачає ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа терміново шукає альтернативу постачанням російського газу. Росія втрачає ринок

Енергетика
4449
В умовах несподіваної газової кризи європейська влада почала терміново підшукувати альтернативу постачанням російського палива. Уживаються термінові заходи щодо порятунку країн, найсильніше порушених припиненням відвантаження газу з Росії.
Нестача російського газу в Європі може бути компенсована за рахунок збільшення видобутку іншими країнами. Напередодні спеціальна "група ЄС щодо газу" звернулася до Норвегії, Польщі, Великобританії і Румунії із закликом збільшити виробництво та експорт палива. Це повинно допомогти Європі пережити нинішню газову кризу, повідомляє агентство “France Presse”.
Представники Голландії вже заявили, що можуть збільшити виробництво газу на 10% протягом 2 тижнів. Експерти також припускають досягти максимального добування запасів блакитного палива, особливо в країнах, найсильніше зачеплених газовою кризою.
Разом з тим європейські експерти відзначають, що, на жаль, природний газ із Росії неможливо швидко замінити поставками зрідженого газу з інших країн-виробників. Цьому перешкоджає непристосованість до розвантаження такого палива транспортної інфраструктури найбільш потерпілих від газової кризи країн - держав Сходу Європи, зокрема, Болгарії, Словаччини та Угорщини.
Разом з тим перші заходи для перерозподілу наявних у Європі запасів уже дали результати. У Сербію почав надходити через Угорщину газ із німецьких запасів, а Чехія налагодила передачу газу Словаччині на рівні 15% щоденних потреб країни.
З Росії в ЄС надходить 25% споживаного газу, причому 80% цього обсягу приходить через Україну.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас