У Запоріжжі для економії газу будуть відключати гарячу воду по черзі в різних районах міста, а в Бердянську газу може вистачити не більш ніж на добу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запоріжжі для економії газу будуть відключати гарячу воду по черзі в різних районах міста, а в Бердянську газу може вистачити не більш ніж на добу

Енергетика
594
У Запоріжжі для економії газу будуть відключати гарячу воду по черзі в різних районах міста - такий розвиток подій мер Запоріжжя Євген Карташов вважає цілком імовірним.
"Ми робимо все, щоб місто не залишилося без тепла", - сказав він на нараді в обласній раді в п'ятницю. При цьому мер не виключив, що тепловики будуть змушені по черзі відключати в районах гарячу воду на певний час.
У деяких районах Запоріжжя вже відключена гаряча вода. Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у ВАТ "Запоріжгаз", не подають гарячу воду в житлові будинки, які одержували надлишкове тепло від ВАТ "Запоріжсталь". Це пов'язано зі зниженням споживання газу підприємством до 30% від норми, і переведенням в ощадливий режим роботи.
У цей час зниження тиску газу, що подається на котельні, компенсується за рахунок промислових підприємств.
Разом з тим, як повідомляє прес-служба мерії, Є.Карташов вважає неприпустимим затягування процесу підписання договорів на постачання газу. "Промисловість - на грані зупинки, люди замерзають у квартирах, а так звані народні депутати безтурботно відпочивають на курортах", - цитує його прес-служба.
Є.Карташов висловив надію, що народні обранці згадають про своїх виборців і приступлять до роботи.
У той же час влада Бердянська (Запорізька обл.) побоюється, що газу для міста вистачить не більше ніж на добу.
За інформацією прес-служби міського голови Бердянська з посиланням на представника ВАТ "Запоріжгаз", за четвер тиск на вході в місто знизився на 6-7 атмосфер. При цьому споживання газу скоротилося на 2-3 тис. куб. м. Середньодобове споживання газу Бердянськом становить близько 700 тис. куб. м. Основний споживач газу в Бердянську - населення.
Після полудня в п'ятницю ситуація з подачею газу в місто не тільки не покращилася, а, навпаки, погіршилася - тиск на вході в місто продовжував падати щогодини.
"За інформацією "Запоріжгазу", при таких обсягах подачі місту вистачить газу на добу", - повідомляє прес-служба.
Місцева тепломережа вже знизила споживання газу за добу на 25%. У зв'язку із цим температура у квартирах жителів Бердянська може знизитися до 16-15 градусів.
У вихідні дні в курортному місті комунальники проконтролюють, наскільки утеплені будинки та під'їзди, працівники житлових служб проведуть роз'яснювальну роботу з населенням про ощадливе використання газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас