Тимошенко: Висновки експертів з газового питання мають бути публічними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Висновки експертів з газового питання мають бути публічними

Енергетика
1733
Висновки експертів з газового питання повинні бути публічними.
Про це прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила після переговорів з прем"єр-міністром Чеської Республіки Міреком Тополанеком, повідомляє управління у зв"язках зі ЗМІ секретаріату уряду. "Я хотіла би, щоб висновки були оприлюднені, і щоб Україна своє чесне ім'я захистила", - сказала вона.
На переконання прем"єра, європейська експертна комісія допоможе Україні захистити свою репутацію надійного транзитера природного газу до країн Європейського Союзу.
За словами Тимошенко, міжнародні експерти матимуть можливість ознайомитися зі всією необхідною документацією, показниками лічильних приладів, що дозволить з"ясувати, чи були порушення з боку України щодо транзиту газу до Європи. "Я переконана, що висновки будуть об"єктивними, і вони будуть свідчити про те, що Україна жодного грама російського газу без контракту не брала, але в той же час безперешкодно здійснювала транзит того газу до Європи", - сказала прем"єр.
Крім цього, Тимошенко заявила, що українська сторона готова підписати російський варіант протоколу взаємного доступу експертів на пункти входу та виходу газу, які розташовані як на території Росії, так і на території України. "Саме в такому дзеркальному варіанті, коли Україна та Росія мають однакові права щодо доступу експертів, ми підпишемо такий протокол якомога швидше, і для цього є уповноважені люди – віце-прем"єр-міністр Григорій Немиря, міністр палива та енергетики Юрій Продан і голова НАК "Нафтогазу" Олег Дубина", - сказала прем"єр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас