ЄЦБ прагне розширити свої наглядові функції за фінансовою системою ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ прагне розширити свої наглядові функції за фінансовою системою ЄС

Валюта
298
Європейський Центральний банк розглядає можливість збільшення наглядової функції у фінансовому секторі в Європі.
Про це повідомив президент ЄЦБ Жан-Клод Тріше на паризькій конференції з питань глобалізації та майбутнього капіталізму, передає Reuters.
"Я б сказав, що це може стати можливим", - обережно відмітив Тріше. Це означає, що через наслідки світової фінансової кризи, частина вищих чиновників ЄЦБ, серед яких віце-президент банку Лукас Пападемос і член виконавчої ради Лоренцо Віні Смажи , може взяти на себе загальні наглядові функції за фінансовим сектором Європи.
Проте, ці пропозиції були зроблені з великою обережністю, з огляду на позиції деяких європейських керівників. Аналітики вважають, що глибоко вкорінені національні інтереси можуть перешкодити цим планам; особливо важко може піти процес переговорів щодо цього питання з Великобританією. На думку Тріше, ЄЦБ може відігравати нову роль без переукладання основного договору ЄС або його існуючих положень. Він також додав, що в рамках децентралізованої фінансової системи ЄЦБ може виступати як агентство останньої інстанції.
У цей час відповідальність за банківський нагляд у європейських країнах розділена між різними установами. У деяких країнах це завдання належить до діяльності національного центрального банку, а в інших для цієї мети були створені окремі наглядові органи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас