SsangYong подав прохання про захист від кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SsangYong подав прохання про захист від кредиторів

1497
У п'ятницю представники SsangYong подали прохання про переведення активів компанії під управління суду. П'ятому за розміром корейському автовиробникові довелося піти на цей крок через загрозу банкрутства, повідомляє видання Financial Times.
Проблеми з ліквідністю в SsangYong викликані світовою фінансовою кризою. Продажі корейського автовиробника в 2008 році скоротилися на 30 відсотків. За перші дев'ять місяців 2008 року збитки SsangYong склали 74,1 мільйона доларів, а біржова торгівля акціями корейської компанії була припинена після того, як її цінні папери втратили близько 77 відсотків вартості.
Прохання SsangYong буде розглядатися протягом одного місяця в центральному окружному суді Сеула. Якщо воно буде задоволено, керування компанією перейде до юридичної особи, призначеної суддею.
Зараз, контроль над корейським автовиробником здійснює китайський концерн SAIC Motor, що володіє 51 відсотком акцій компанії. Торік китайці вклали в SsangYong близько 45 мільйонів доларів. Але чи будуть вони продовжувати інвестувати гроші в корейську компанію, що зазнає фінансові труднощі, невідомо.
Чекаючи судового рішення, керівництво SsangYong планує на 30 відсотків скоротити зарплати персоналу та звільнити всіх працівників, що досягли пенсійного віку. Усього на підприємствах корейського автовиробника працює 7100 співробітників.
Корейський автовиробник виробляє всешляховики Rexton II, New Kyron, Actyon, Rodius і седан Chairman. Усього торік компанія реалізувала 92665 автомобілів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас