Сухін: Україна споживає природного газу більше, ніж вся Європа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сухін: Україна споживає природного газу більше, ніж вся Європа

Енергетика
6963
Про це в інтерв'ю ІМК ("Інтермедіа консалтинг") повідомив президент Спеціального конструкторського бюро Сухіна (СКБ Сухіна), екс-керівник Національного агентства з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів Євген Сухін.
За його словами, 9 млрд метрів кубічних природного газу, що Україна використовує для вироблення теплової енергії, спокійно можна було б замінити альтернативними джерелами.
"Маю на увазі не тільки використання біомаси, прихильником чого сам є, але й теплові насоси, шахтний метан", - сказав Сухін.
У той же час він відзначив, що за найоптимістичнішими підрахунками, Україна могла б замінити не менше 20-25 млрд. метрів кубічних природного газу за еквівалентом, використовуючи альтернативні джерела енергії.
"Ви прекрасно розумієте, що цієї цифри було б цілком достатньо. Я вже й не говорю про екологічні переваги", - сказав експерт.
"Сьогодні Україна за прикладом Швеції, Фінляндії, Данії, Австрії могла б на 70% замінити теплову енергію альтернативними джерелами. Вся законодавча база в нас є. Нам не потрібно нічого видумувати, а просто виконувати закони", - резюмував співрозмовник агентства.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас