У 2009 році продажі дорогих автомобілів у США можуть впасти до 13-річного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2009 році продажі дорогих автомобілів у США можуть впасти до 13-річного мінімуму

401
Серед компаній, які першими в році, що настав, відчують на собі очікуване аналітиками падіння попиту на автомобілі класу люкс, виявляться німецькі Bayerische Motoren Werke AG та Mercedes-Benz, а також підрозділ японської Toyota Motor Corp. - Lexus, повідомляє Bloomberg.
На думку експертів авторинку, продаж нових транспортних засобів у США, можливо, упаде нижче 1 млн. одиниць, що відбудеться вперше з 1996 року. На відміну від попередніх спадів, нинішній буде відрізнятися тим, що попит на дорогі автомобілі буде падати швидше, ніж на моделі основного ряду, вважає аналітик IHS Global Insight Inc. Ребекка Ліндланд (Rebecca Lindland).
За її словами, збут авто преміум класу та дорогих спортивних машин може знизитися ще на 13% цього року після того, як минулого він упав на 19%. З нею згодний і президент Північноамериканського підрозділу німецького концерну BMW Джим О'доннелл (Jim O'Donnell), що спостерігає за першим за останні 16 років падінням продажів у керованій ним компанії. "Люди просто сидять і чекають, що ж все-таки трапиться", - ремствує він.
Криза, що спочатку зруйнувала американський ринок житла, тепер усе швидше поширюється і на інші сектори економіки, у тому числі і на фінансову сферу, що, донедавна, поставляла американському автопрому найвигідніших клієнтів. Але сьогодні вже більше 232 тис. банкірів і брокерів втратили свої робочі місця. На думку аналітиків з Goldman, Sachs & Co., це приведе до того, що споживчі витрати на товари класу люкс істотно скоротяться.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас