Переговори "Газпрому" і "Нафтогазу України" продовжуються у Москві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переговори "Газпрому" і "Нафтогазу України" продовжуються у Москві

Енергетика
1996
Голова правління Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Олег Дубина на даний момент перебуває в Москві, де продовжує переговори з керівництвом ВАТ "Газпром" з питань постачання і транзиту газу в 2009 року, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління зв'язків з громадськістю НАК Валентин Землянський.
У той же час він уточнив, що інша інформація про перебіг переговорів поки відсутня.
Землянський також відзначив, що за інформацією заступника міністра закордонних справ Костянтина Єлисєєва, "Газпром" поки відмовив Єврокомісії в допуску її представників на об'єкти російської газотранспортної системи.
Відносно групи європейських спостерігачів, прибуття якої в Україну очікується вже в п'ятницю, МЗС повідомив, що зараз проходить процес її формування.
Раніше "Газпром" заявив, що незалежний моніторинг української газотранспортної системи (ГТС) є необхідною умовою поновлення постачання природного газу в Європу.
Україна та Єврокомісія 8 січня підписали двосторонній протокол про допуск європейських спостерігачів на об'єкти української ГТС.
Однак російська сторона наполягає на іншому форматі моніторингу. Москва пропонує, щоб у роботі спеціального моніторингового комітету взяли участь представники міністерств енергетики Росії та України, Європейської комісії, а також компаній, які споживають російський газ.
За словами глави російського уряду Володимира Путіна, представники Єврокомісії відмовилися підписати запропонований "Газпромом" відповідний протокол, а голова "Газпрому" Олексій Міллер звинуватив Україну в зриві підписання цього документа.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас