Ринок акцій в Японії закрився в негативній зоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій в Японії закрився в негативній зоні

Фондовий ринок
156
Ринок акцій в Японії у п'ятницю, 9 січня, закрився незначним зниженням провідних індексів.
У центрі уваги інвесторів виявилася сьогодні ситуація на валютному ринку, де курс ієни значно зміцнився стосовно американського долара, спровокувавши розпродаж акцій провідних експортерів-автомобілебудівників, показники прибутковості яких дуже залежні від коливання курсів валют.
Так, за підсумками торговельної сесії на 2,2% подешевіли папери провідного азіатського автовиробника Toyota Motor Corp., у той час як акції Toyoda Gosei Co, що належить Toyota на 43%, втратили 4,9% а ціні. Toyoda Gosei понизила свій прогноз з прибутковості на 91% у зв'язку зі зміцненням національної валюти. Напередодні курс ієни досяг найвищої оцінки з 2 січня - 90,85 ієн/$.
Зниженням котирувань на 5% відзначилися також акції третього за величиною в Японії автовиробника Nissan Motor Co. Компанія оголосила про те, що зниження попиту на її продукцію викликало необхідність скоротити число робочих місць на британських заводах на 1,2 тис.
Не занадто позитивний імпульс додали ринку й корпоративні новини. Перевагу "червоної зони" у секторі високих технологій забезпечила заява аналітиків UBS AG про зниження рейтингів найбільшого виробника промислової робототехніки Fanuc Ltd. (-7%). На думку експертів, зараз треба "продавати" акції цієї компанії, тому що умови її підприємницької діяльності погіршуються швидше, ніж передбачалося раніше.
Тим часом, цілком вдало склалася ситуація на торговельних майданчиках для компаній, прибутку яких найменш залежні від спаду в економіки. Інвестори зробили ставку на найбільших фармацевтів, на цьому тлі краще ринку виглядали папери лідера сектора Takeda Pharmaceutical Co, які подорожчали на 1,4%. У плюсі також завершили торги виробник тютюнової продукції Japan Tobacco Inc (+3,4%) і найбільший ритейлер одягу Fast Retailing Co. (+3,5%).
Зростання цін на "чорне золото" за підсумками торгів напередодні на провідних біржах світу забезпечило у свою чергу позитивну динаміку котирувань акцій найбільших нафтових компаній - Inpex Corp (+3%) і Japan Petroleum Exploration Co (+2,6%).
За підсумками торгів 9 січня Nikkei 225 понизився на 0,5% і склав 8836,8 пункту, у той час як Topix втратив 0,7% і закрився на оцінці 855,02 пункту.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас