Газпром" готовий виключити "РосУкрЕнерго" зі схеми поставок газу в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром" готовий виключити "РосУкрЕнерго" зі схеми поставок газу в Україну

Енергетика
1360
Російський "Газпром" готовий укласти з Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" прямий договір на поставку природного газу на 2009 рік, виключивши, таким чином, зі схеми поставок палива в Україну компанію "РосУкрЕнерго".
Про це повідомив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін на прес-конференції в Ново-Огарьовому (Росія), яку транслював російський телеканал "Вести".
"Ми згодні підписати контракт прямо з НАК ("Нафтогаз України"), у мене складається враження, що нам не дають це зробити. Ми ніколи не ухилялися від контактів з нашими українськими партнерами на будь-якому рівні", - сказав Путін.
Він пояснив, що, коли "Газпром" у ході переговорів запропонував НАКу купувати газ прямо по 250 доларів за тис. куб. м, українська сторона відмовилась від цієї пропозиції, однак з'явився посередник, який погодився замість "Нафтогазу України" закуповувати газ для України за цією ціною.
Путин не уточнив, що це була за компанія.
Як повідомляло агентство, до 2009 року "РосУкрЕнерго", 50% якої належить "Газпрому", була ексклюзивним постачальником газу в Україну.
Борг "Нафтогазу України" перед РУЕ, на якому досі наполягає "Газпром" і який заперечує НАК, у розмірі 614 млн. доларів став однією з офіційно озвучених причин відсутності контракту на поставку газу для України на 2009 рік і як наслідок - припинення поставок з 1 січня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас