ЦБ Японії виділить банкам на кредитування бізнесу 13 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Японії виділить банкам на кредитування бізнесу 13 млрд. дол.

Казна та Політика
161
Центральний банк Японії готовий забезпечити 1,22 трлн. ієн ($13 млрд.) надзвичайних кредитів для фінансових установ у рамках нової програми заохочення видачі позик японським компаніям, повідомляє Associated Press.
Японська економіка зазнає серйозних труднощів. У цих умовах найбільші банки країни скорочують скупку облігацій та інших комерційних паперів місцевих компаній. У першу чергу це загрожує серйозними проблемами для тих підприємств, які покладаються, головним чином, на короткочасне фінансування.
Аналітики пророкують погіршення ситуації до квітня, коли підійде до кінця поточний фінансовий рік (у Японії) і попит на нові капітали збільшиться. Відповідно до нової програми, ЦБ Японії буде приймати як забезпечення облігації, комерційні папери та короткочасні борги компаній, забезпечені майновою заставою, а замість видасть фінансовим установам кредити під низький відсоток.
Таким чином, влада намагаються пожвавити кредитування місцевих компаній з боку банків, які серйозно постраждали від американської іпотечної кризи. За словами чиновників зі ЦБ Японії, ліміт на суму окремого кредиту не встановлюється. Процентна ставка з позик складе 0,1%, але однак довгочасні позики за традицією будуть видаватися під більш високий відсоток.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас