В ОАЕ створено "чорний" список професій, представники яких не зможуть привозити свої сім'ї у країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ОАЕ створено "чорний" список професій, представники яких не зможуть привозити свої сім'ї у країну

Казна та Політика
2694
Департамент натуралізації та проживання ОАЕ створив "чорний" список з 57 професій, представники яких не зможуть тепер привозити свої сім'ї в країну і проживати разом з ними. Дане нововведення уряду Арабських Еміратів ставить за мету скоротити кількість людей, що порушують візовий режим країни.
"У цей список, серед інших, увійшли такі професії, як візажисти, кухарі, пекарі, мийники машин, гробарі, кравці, офіціанти, соколині дресирувальники та інші", - повідомляє еміратське видання новин The National.
За даними в. о. директора департаменту натуралізації та проживання, бригадного генерала Нассера аль-Мінхалі (Nasser al Minhali), з моменту закінчення амністії в листопаді 2007 року владою було затримано близько 25,313 порушників візового режиму та осіб, що незаконно вторглися на територію ОАЕ.
"Основна наша турбота - це порушники. 90% професій, що ввійшли в список, не відповідають нормам закону щодо натуралізації та проживання в кожному разі. Я розумію, що всі хочуть бути зі своїми сім'ями, однак, я відповідаю за боротьбу з порушниками", - сказав аль-Мінхалі, - "Працівники з низьким доходом найчастіше не могли і не можуть оплачувати всі візові збори за свої сім'ї, що перетворює їх у нелегальних іммігрантів. Коли ми складали список професій, то ґрунтувалися на тому, що саме серед представників цих професій була зафіксовано найбільша кількість порушників".
Крім того, для боротьби з порушниками візового режиму влада вводить 24-годинну безкоштовну лінію, операторам якої можна повідомити про незаконних іммігрантів та осіб, що переховуються від правосуддя.
Нагадаємо, що резиденти, що перебувають на території ОАЕ, після закінчення своєї резидентської візи, засуджуються до штрафу в розмірі 25 дирхамів (6.8 доларів США) за день, а особи, що перебувають на території ОАЕ після закінчення інших типів віз, повинні будуть виплачувати по 100 дирхамів (27.3 доларів США) за день.
Особи, піймані владою, що не мають дійсної візи, депортуються із країни негайно.
Роботодавці, що приймають на роботу іноземців без чинного дозволу на роботу, будуть присуджені до штрафу в розмірі 50 тисяч дирхамів (13 тисяч 661 долар США).
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас