Найбільш незвичайні способи позбутися житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільш незвичайні способи позбутися житла

Нерухомість
4612
2008 рік увійде в історію ринків нерухомості як рік спаду і навіть кризи. США, Великобританія, Іспанія, Індія, Ірландія і багато інших країн зіштовхнулися з падінням попиту на житло, зниженням цін і відсутністю довіри до ринку. Продавцям нерідко доводилося йти на різні маркетингові хитрування, щоб "збути" свої об'єкти.
Портал підготував короткий огляд подібних піар-вивертів, до яких ріелтори, забудовники і пересічні власники житла вдавалися в 2008 році в спробі позбутися "нерухомого вантажу" непроданих будинків, квартир та інших об'єктів. Події ранжируванні в міру їх появи в стрічках новин світових інформагентств. На жаль, у більшості випадків повідомлялося лише про самі подібні спроби. Про подальшу долю цієї нерухомості історія, мабуть, вирішила помовчати.
Смерть у заставу
У першому кварталі 2008 року подібних звісток не було, тому що багато ринків нерухомості тільки вступали у фазу кризи. Однак вже у квітні 69-річний житель американського штату Вісконсін Боб Феннінг запропонував покупцям свого будинку незвичайну угоду: якщо він помре протягом десяти років після укладання договору на продаж будинку, потенційний покупець одержить $500 тис. за договором на страхування життя Феннінга. Поза тим що покупець міг одержати доступ до медичної карти Феннінга, сам чоловік стверджував, що його батьки і сестра померли, не доживши до 79 років. Вартість будинку площею 520 кв. м, тим часом, становила $498 900.
Іпотечне спортлото
Наприкінці травня з Іспанії прийшла звістка про те, що безробітний агент з нерухомості Мігель Марина, який не зміг знайти грошей на виплати з іпотечного кредиту, вирішив позбутися від своєї квартири в містечку Сьємпосуелос за допомогою лотереї. На заснованому ним веб-сайті Elpisodeloscincoeuros.com, що в перекладі з іспанської означає "квартира за п'ять євро", продавалися 64 тисячі квитків за ціною €5. Переможець лотереї одержував договір на передачу власності, вартість якої становить €320 тис., що дозволило б Марині розплатитися з іпотечним кредитом.
Мільйонерам знижки!
На початку червня американська компанія Michael Crews Development, що базується в окрузі Сан-Дієго, Південна Каліфорнія, оголосила про те, що при покупці заміського будинку класу "люкс" вартістю $1,6 млн у місті Ескондідо покупець безкоштовно одержує будинок строкової забудови ціною $400 тис. Ця акція діяла протягом усього червня.
Будинок і серце
Наприкінці червня на онлайн-аукціонах eBay і Craigslist з'явилося оголошення жительки Південної Флориди Девен Требош, яка втомилася від незаміжнього життя і марних зусиль продати свій будинок. У результаті жінка вирішила одним махом "завалити двох зайців" і виставила на продаж і будинок, і... свою руку та серце. Сам будинок продавався за $340 тис., ще в півмільйона Требош оцінила своє товариство. Втім, пізніше адміністрація eBay видалила її оголошення, мотивувавши це тим, що на даному онлайн-аукціоні забороняється виставляти на продаж людей, людські органи та стосунки.
Шістсот фунтів на іпотеку не додасте?
У липні британський пенсіонер Джон Хол з містечка Ноттінгемшир у графстві Кімберлі, будинок якого ціною 450 тис. дол. не міг знайти покупця протягом року, зважився на наступний маркетинговий крок. Він запропонував потенційному покупцеві свою фінансову допомогу в оплаті кредиту. Чверть кредиту, взятого новим власником для покупки його будинку, Хол був готовий оплачувати самостійно. Таким чином, у щомісячну виплату за будинок, що становила майже 2,7 тис дол., Хол вносив би близько 680дол. з власної пенсійної кишені.
Рухоме врятує нерухоме
Буквально наступного дня прийшли звістки з британського графства Корнуолл про те, що місцевий ріелтор Стюарт Шілд запропонував покупцям однієї з 247 нових квартир у прибережному містечку Ньюкі безкоштовний автомобіль. Покупець квартири, вартість якої не перевищувала 250 тис дол., одержував автомобіль Smart за 8 тис дол.. У тому випадку, якщо інвестор мав у своєму розпорядженні більшу суму, він міг одержати ключі від "Мерседеса" C-класу вартістю 30 тис дол. Ну, а при наявності 1,5 млн дол. покупець міг розраховувати на Range Rover за 60 тис дол.
У вересні 30-річний англійський бізнесмен Рік Хілл запропонував покупцям свого будинку із шістьома спальнями в містечку Хоклі, графство Ессекс, жовтий "Ламборджині". За особняк разом з автомобілем Хілл планував виручити 1,15 млн дол.
Люба, я зменшив особняк!
Запам'ятався вересень і ще одним цікавим маркетинговим вивертом. Жителі міста Беттл-Крик у штаті Мічиган, чоловік і жінка Джеррі та Сінді Менн, змучені марними спробами продати свій будинок ціною $169 тис. (зробити це їм не вдавалося протягом року), вирішили підійти до справи більше креативно. За ці гроші вони виставили на продаж мініатюрну копію свого будинку, запропонувавши "у доважок" будинок у натуральну величину.
Болгарія задарма
Також у вересні ірландський девелопер Пі Джей Доерті (PJ Doherty) вигадав наступну схему продажу житла. При покупці однієї квартири на ірландському курорті Мілфорд друга, розташована на чорноморському узбережжі Болгарії, віддавалася інвесторові безкоштовно. На подібний крок девелопер зважився після того, як протягом восьми місяців йому не вдавалося продати п'ять об'єктів нерухомості у своєму мілфордському проекті. Варто відзначити, що завдяки подібному нововведенню Доерті вдалося-таки збути кілька об'єктів в Ірландії.
Тест-live
У жовтні відразу декілька португальських девелоперів оголосили про залучення потенційних покупців до своїх курортних проектів за допомогою пакета оренди, що дає право до укладання угоди якийсь час пожити в їх об'єктах. Вартість тримісячного пакета оренди одного з об'єктів у складі проекту Parque da Floresta Golf and Leisure Resort компанії Vigia у західній частині Алгарве становила €2633. За ці гроші потенційний інвестор одержував доступ до поля для гольфа, тенісних кортів, ресторанів, барів і послуг покоївок. Подібну схему пропонувала своїм клієнтам також компанія Barringtons.
Острова на додачу
У листопаді ще один ірландський забудовник, компанія Warren Developments, запропонувала покупцям будинку в проекті Desert Heights у Клонакилти, Ірландія, безкоштовну квартиру в Кабо-Верде. Вартість такої квартири досягала €70 тис. Ціна будинку в ірландському проекті, тим часом, починалася від €595 тис.
Подарунки... подарунки... подарунки...
Спад на ринку нерухомості Індії привів до різкого збільшення кількості різних хитрощів, на які в листопаді йшли місцеві девелопери і ріелтори. Так, девелоперська компанія Jaypee Greens дарувала покупцям своїх бунгало вартістю від $600 тис. розкішні автомобілі. Агентство нерухомості Cosmos пропонувало клієнтам безкоштовну квартиру з однією спальнею в доважок до кожного бунгало, проданого в Мумбаї. Інші ініціативи із залучення покупців містили в собі видачу золотих самородків вагою до 50 грамів і турпутівок на всю родину.
Британський девелопер Ендрю Макелдон у листопаді оголосив про свою готовність подарувати першому покупцеві одного з його будинків вартістю більше мільйона фунтів стерлінгів автомобіль "Астон Мартін DB9" ціною $110 тис. Ця пропозиція, до речі, дійсна до 19 січня 2009 року.
Мисливці за гаманцями
Останній місяць 2008 року відзначився пропозицією жителів гавайського міста Кайлуа-Кона, чоловіка і жінки Девіда Бенгерта і Лінди Харріс, про нагороду в розмірі $100 тис. людині або групі осіб, які зможуть знайти покупців на їх об'єкти нерухомості - будинок з чотирма спальнями ціною $1,7 млн і ділянку землі вартістю $1,2 млн.
Нерухомість за SMS
Нарешті, за кілька тижнів до Нового року оголосили про нестандартні рішення девелопери Китаю. Вони почали влаштовувати акції з резервування об'єктів нерухомості на термін до трьох днів всього за один юань (близько 15 центів). Крім того, як одну з рекламних технологій з продажу житла в Піднебесній найчастіше використовують мобільний маркетинг (масове розсилання SMS-повідомлень рекламного характеру).
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас