Український хімпром скоротить споживання газу на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український хімпром скоротить споживання газу на 50%

Енергетика
1130
Українські підприємства хімічної промисловості на декілька днів скоротять споживання газу на 50% - до 15 млн куб. м на добу.
Про це повідомив сьогодні на брифінгу заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Володимир Триколич, передає кореспондент РБК-Україна. "Скорочення споживання газу було почате відучора. Ми сподіваємося, що вже завтра воно може бути відновлене", - сказав він.
В.Триколич також відзначив, що Росія не відновила подачу газу по транзитному газопроводу через територію України. Він підкреслив, що газотранспортна система на даний момент працює в автономному режимі і перенаправлена виключно на обслуговування українських споживачів. "Спроб подавати з боку Росії до Європи газу поки немає", - сказав він.
Він також додав, що Україна відучора була вимушена припинити транзит газу до Європи, для того, щоб "не спустошити українські газові сховища".
Відзначимо, що вчора голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина не виключив часткового обмеження постачань газу на деякі підприємства. В той же час він підкреслив, що решта всіх споживачів газу забезпечуватиметься в повному об'ємі.
Як повідомлялося, 6 січня "Газпром" понизив транзит газу через Україну з 130 млн куб. м в добу до 64,7 млн куб. м. А наступного дня російський газовий монополіст зупинив транзит газу до Європи територією України. При цьому російська сторона пояснила свої дії крадіжкою транзитного газу з боку України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас