Угорщина буде купувати газ у Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина буде купувати газ у Німеччини

Енергетика
1521
Угорщина буде закуповувати 2,5 млн куб/м газу на день у німецької газової компанії E.ON Ruhrgas і транспортувати його через австрійський кордон, повідомило агентство "MTI" з посиланням на заяву міністра транспорту, зв'язки та енергетики країни Чаби Мольнара.
"Ця кількість лише частково заповнить зупинку подачі російського газу через український газопровід", - говориться в повідомленні.
Тим часом Мольнар відвідав одне із самих великих підземних сховищ газу в Угорщині і повідомив журналістам, що технічне забезпечення в сховищі функціонує справно і цьому газу нічого не загрожує.
Угорська газова компанія Foldgazszallito наклала обмеження на споживання газу місцевим компаніям, які використають понад 500 куб/м газу на годину. У зв'язку із цим багато компаній зупинили своє виробництво на невідомий термін. Низка електростанцій переходять на мазут.
Щодня Угорщина споживає 64 млн куб/м газу, але тепер країна може дозволити собі витрачати не більше 30 млн куб/м, що ніяк не відповідає її потребам, говориться у повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас