Київ вирішив ввести плату за видачу дозволів при оформленні землевідведень з 2009 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ вирішив ввести плату за видачу дозволів при оформленні землевідведень з 2009

Нерухомість
451
Київська міська державна адміністрація вирішила ввести з 2009 року плату за видачу Головним управлінням земельних ресурсів дозволів при оформленні юридичними й фізичними особами документів на відведення земельних ділянок.
Про це сказано в розпорядженні Київміськадміністрації, текст якого мають Українські Новини.
У зв'язку із цим адміністрація визначила перелік з 8 платних послуг, які надає управління.
Серед них: реєстрація державних актів на право власності на землю й на право постійного користування, договорів оренди в державному реєстрі земель і надання витягів з нього; підготовка й видача довідок про правовий статус, кількісні і якісні характеристики земділянки, розподіл земель серед власників і користувачів; оформлення проектів договорів оренди землі.
Також до переліку входять підготовка висновків з надання земельних ділянок у користування за замовленням юр- і фізосіб; складання технічного завдання на виконання землевпорядних робіт; перевірка земельно-кадастрової інформації для внесення відомостей у базу даних автоматизованої системи ведення державного земельного кадастру.
Крім того, до платних послуг віднесене виготовлення дублікатів держактів на землю й інші документи замість втрачених; надання інформації про грошову оцінку землі.
Київміськадміністрація встановила, що 10% коштів, отриманих за надання платних послуг, використаються для компенсації витрат керування.
При цьому малозабезпеченим жителям міста зазначені послуги будуть надаватися безкоштовно.
Дата введення плати за послуги управління в розпорядженні не зазначена.
Як повідомляло агентство, у квітні Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ порушило кримінальну справу за фактом підробки документів посадовими особами Головного управління земельних ресурсів Київміськадміністрації при оренді земельної ділянки на 11,2 га вартістю 100 млн. гривень.
У день відкриття впровадження за цією справою начальник Головного управління ресурсів Анатолій Муховиков подав у відставку за власним бажанням.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас