ЗМІ: Європейські експерти побоюються колапсу ГТС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Європейські експерти побоюються колапсу ГТС України

Енергетика
2422
Експерти Європейського Союзу попереджають про те, що в найближчому майбутньому не виключене руйнування мережі українських газопроводів.
Як пише в четвер економічне видання Financial Times Deutschland, конфлікт між українським "Нафтогазом" і російським "Газпромом" може мати значно гірші наслідки, ніж допускалося раніше.
Брюссельські газові фахівці вважають реальною небезпекою "серйозний технічний колапс" мережі газопроводів України, що може відбутися в результаті нинішнього припинення російських газових поставок. Така аварійна ситуація, на переконання Єврокомісії, може призвести до надзвичайного стану в більшості східноєвропейських країн ЄС. Масштаб цієї кризи не має аналогів, пише газета, на яку посилається Deutsche Welle.
За інформацією видання, у своїх висновках для внутрішнього користування Єврокомісія виходить із того, що, зупинивши поставки газу, Росія порушила свої договірні зобов'язання перед європейськими країнами. Крім того, у Брюсселі підозрюють, що акція Росії, швидше за все, є давно спланованою, адже ще в грудні делегати "Газпрому" приїжджали в європейські столиці, "готуючи" їх до нинішньої кризи.
Експерти, за даними видання, побоюються, що навіть у випадку, якщо Росія в четвер почне качати "блакитне паливо" у газопроводи України, поставки в Європу відновляться лише через тиждень - оскільки можуть виникнути проблеми на компресорних станціях, що створюють необхідний тиск для транспортування газу.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас