Столиця Анголи визнана найдорожчим містом світу для приїжджих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столиця Анголи визнана найдорожчим містом світу для приїжджих

Казна та Політика
1479
За підсумками дослідження лондонської консалтингової компанії ECA International столиця Анголи Луанда була визнана найдорожчим містом світу для приїжджих, повідомляє агентство Reuters.
Фахівці компанії порівняли ціни на 125 товарів і послуг, що звичайно купуються іноземцями в більш ніж 270 містах по всьому світові. Як розповіла агентству представник ECA International Джозефін Вуллі, високими цінами Луанда зобов'язана поганому стану інфраструктури, затримкам з обробкою вантажів у міському порту та інфляції.
За словами Вуллі, після того як в 2002 році в Луанді закінчилися воєнні дії, що тривали 27 років, у країну почали надходити інвестиції, що привело до різкого зростання економіки і, відповідно, цін. Так, наприклад, літр молока в Луанді може коштувати до трьох доларів, а оренда невеликої двокімнатної квартири - до семи тисяч доларів на місяць.
Як припускають експерти, вартість життя в Луанді надалі буде тільки рости: за прогнозами, економічне зростання в 2009 році складе 11,8 відсотка, у той час як рівень інфляції перевищить 10 відсотків.
На другому місці після Луанди опинилася столиця Японії Токіо. Як відзначає агентство, у попередні роки рейтинг найдорожчих міст світу, який складає ECA International, очолювала столиця Зімбабве Хараре, однак цього разу її не стали включати до списку через занадто швидке зростання рівня інфляції. Нагадаємо, інфляція в Зімбабве в жовтні 2008 року становила 231 мільйон відсотків.
Нагадаємо, що, за даними компанії Mercer Human Resource Consulting на липень 2008 року, найдорожчим містом світу для приїжджих є Москва. Яке місце Москва займає в рейтингу ECA International, не уточнюється.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас