Ціни на нафту продовжують залишатися в негативній зоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту продовжують залишатися в негативній зоні

Енергетика
1201
Ціни на нафту в середу 7 січня демонструють негативну динаміку. Проте, незважаючи на те, що ф'ючерси на нафту марки WTI продовжують знижуватися, ф'ючерси на нафту марки Brent перебиралися в "зелену зону", однак зараз знову виявилися в мінусі. Інвестори воліють утримуватися від активних дій, очікуючи публікації нових даних про запаси в США і спостерігаючи за політичними новинами - ситуацією на Близькому Сході та припиненням поставок російського газу в Європу.
Так, головним фактором для динаміки цін на WTI залишаються побоювання, що зберігаються, щодо подальшого зниження попиту на "чорне золото" на тлі фінансової кризи та уповільнення темпів економічного росту. Крім того, ринок чекає щотижневих даних про запаси в США, які, як прогнозується, зросли на 900 тис. барелів. Запаси дистилятів і бензину, імовірно, також збільшилися.
Тим часом, ці песимістичні прогнози трохи компенсуються геополітичними ризиками - Ізраїль продовжує бойові дії в Секторі Газа, а російсько-український газовий конфлікт набирає обертів. Конфлікт у секторі Газа не впливає прямо на поставки нафти, але неспокійна обстановка на Близькому Сході, де добувається близько третини світового обсягу нафти, дає ф'ючерсам на нафту марки Brent можливість рости. Докази того, що члени ОПЕК виконують прийняті зобов'язання зі зниження виробництва, стали ще більш очевидними напередодні, коли Кувейт і Іран повідомили клієнтам про значні обмеження поставок у січні. Крім того, деяку підтримку цінам на "чорне золото" робить і холодна погода.
Станом на 17:14 лютневі ф'ючерси на WTI подешевіли на 0,47% (-$0,23 за барель) і впали до похначки $48,35 за барель, тоді як лютневі ф'ючерси на Brent втратили 0,025 (-$0,01 за барель) і досягли $50,52 за барель
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас