Ющенко закликає Медведєва відмовитися від будь-яких обмежень поставок газу для європейських споживачів. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко закликає Медведєва відмовитися від будь-яких обмежень поставок газу для європейських споживачів.

Енергетика
984
Президент України Віктор Ющенко закликає Президента РФ Дмитра Медведєва відмовитися від будь-яких обмежень поставок газу для європейських споживачів.
Про це говориться в направленому вчора ввечері листі Президентові Росії, повідомляє прес-служба глави української держави.
"Вважаю за необхідне до завершення переговорного процесу щодо поставок газу в Україну та транзиту російського природного газу до європейських споживачів у 2009 р. негайно відновити оперативний щоденний транзит газу до європейських держав в обсягах та за напрямками, які застосовувалися за станом на 31 грудня 2008 р.", - говориться в листі.
"Україна підтверджує свою готовність забезпечувати транзит російського природного газу із здійсненням оплати з боку ВАТ "Газпром" за результатами завершення переговорів", - наголошує Ющенко.
Також Президент України пропонує негайно розпочати переговори на рівні керівників газотранспортних організацій щодо прозорої та прогнозованої процедури забезпечення європейських споживачів російським природним газом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас