Американський фондовий ринок впав після трьох днів зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський фондовий ринок впав після трьох днів зростання

Фондовий ринок
174
Американські фондові індекси в понеділок 5 січня впали на тлі фіксації прибутку після трьох сесій зростання котирувань акцій, повідомляє MarketWatch.
Вплинули на інвесторів також грудневі результати продажів на автомобільному ринку США.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average впав на 81,80 пункту, або на 0,9%, до 8952,89 пункту. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився зниженням на 4,35, або на 0,5%, на оцінці 927,45 пункту. Високотехнологічний” Nasdaq Composite скоротився на 4,18 пункти, або на 0,3%, і закрився на оцінці 1628,03.
Акції нафтогазових компаній подорожчали на тлі зростання цін на нафту. Ціна на нафту 5 січня виросла до місячного максимуму на тлі ескалації конфлікту між Ізраїлем і рухом Хамас. Позитивну роль на ринку зіграли також плани виведення економіки з кризи, запропоновані президентом США Бараком Обамою. За підсумками торгів на NYMEX лютневі ф'ючерси на поставку нафти марки WTI виросли на $2,47, або на 5,3%, до $48,81 за барель. У ході торгів ціна на нафту піднімалася на $49,28 за барель.
Папери Apple виросли на 4,2%. Глава компанії Стів Джобс спростував чутки про те, що він смертельно хворий. Такі чутки з'явилися у зв'язку з тим, що він не зможе виступити на виставці Macworld. Джобс заявив у своєму відкритому листі, що в нього виявили гормональний дисбаланс, і лікування цього захворювання є нескладним.
Підтримку ринку надали плани Барака Обами. Напередодні радники обраного президента США заявили, що його програма економічного оздоровлення буде містити в собі зниження податків для працівників і бізнесу на загальну суму біля $300 млрд. У такий спосіб Обама розраховує одержати підтримку скептиків у Конгресі, які стурбовані тим, що в його програмі занадто велика роль може бути відведена державі.
Акції Ford виросли на 4,9%, а папери GM подорожчали на 1,6% у зв'язку з тим, що падіння продажів на автомобільному ринку США в грудні виявилося не настільки катастрофічним, як прогнозували експерти.
У цілому, на Нью-йоркській фондовій біржі, NYSE, число вирослих акцій перевищило число упалих у співвідношенні 2 до 1. Співвідношення вирослих та упалих акцій на електронному майданчику Nasdaq дорівнювало 7 до 6. Обороти на NYSE склали 1,3 млрд. акцій. На електронному майданчику Nasdaq обороти склали 673 млн. акцій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас