Учасники ринку нерухомості підбили підсумки року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасники ринку нерухомості підбили підсумки року

Нерухомість
2177
Минулий 2008 рік на ринку житлової нерухомості України нагадував кульбіт: стрибок на початку року, переворот у середині і падіння наприкінці. Найбільше на розвиток ринку вплинули курс долара та політика Нацбанку.
Фінансова криза відбилася на ринку готельної нерухомості. Зниження цін на розміщення в сегменті високоякісних готелів не спостерігається, але рівень заповнюваності вже знизився. Деяке пожвавлення в сегменті можливо до кінця 2009 року.
На ринку валют 2008 рік видався бурхливим. За останні кілька місяців офіційний курс долара встиг підвищиться практично вдвічі - з 4,85 грн. у серпні до 7,86 - у грудні. На основі діаграми курсу була складена коротка хронологія основних подій на валютному ринку із січня по грудень.
Підбиті підсумки на аграрному ринку. Події в цьому секторі в 2008 році характеризувалися ціновими злетами та падіннями, а також далеко не завжди виваженою політикою регулювання галузей АПК.
Крім того, минулий рік вніс чимало поправок і коректив у вітчизняну сферу освіти. При цьому найбільш значимою подією стало впровадження зовнішнього незалежного оцінювання знань.
Особливо напруженим минулий рік був для банківської та фінансової сфер: до осені року ринкова "температура" опустилася нижче нуля. Серед головних подій року - завершення продажу "Правекс-Банку", антикризове "замороження" депозитів і масштабне згортання кредитних програм.
Що ж стосується біржового ринку України, за рік його капіталізація істотно зменшилася, однак показники обсягу торгів фондовими інструментами показали значне зростання.
Ситуація на ринку праці протягом року змінилася кардинально. Так, якщо I півріччя було цілком оптимістичним, то вже восени ринок виявився у владі негативних тенденцій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас