Острів Зміїний планує повністю забезпечити себе електроенергією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Острів Зміїний планує повністю забезпечити себе електроенергією

Енергетика
696
В 2009 році на українському острові Зміїний у Чорному морі, що адміністративно належить до Кілійського району Одещини, будуть установлені вітряні агрегати. Такі плани обласного комунального підприємства "Острівне".
Передбачається, що вітродизельна електростанція повністю забезпечить острів енергією. На острові вже зведені капітальні будови, сюди доставляються дизелі.
Hа острів з його суворими природними умовами вже завезена необхідна кількість палива, але власна електростанція дозволить "остров'янам" забути про грубне опалення. На зміну йому прийде електрика, причому одержувана в основному з альтернативних, екологічно чистих джерел.
Будівництво ведеться за рахунок коштів з державного бюджету. Замовником виступає Міністерство палива та енергетики України, роботи виконує дніпропетровська фірма "Атомбудмеханізація". Проект перспективний, розрахований на довгострокове енергозабезпечення острова. Зараз для життєдіяльності острова, по деяких джерелах, необхідно в літній період близько 100 кіловатів електроенергії на годину, у зимовий - удвічі більше. Нова електростанція розрахована на виробництво 1,7 мегавата електроенергії на годину.
За матеріалами:
Ugmk.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас