"Нафтогаз": Заяви "Газпрому" щодо несанкціонованого відбору Україною російського транзитного газу не відповідають дійсності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз": Заяви "Газпрому" щодо несанкціонованого відбору Україною російського транзитного газу не відповідають дійсності

Енергетика
1071
НАК "Нафтогаз України" заявляє, що "заяви керівництва ВАТ "Газпром" щодо несанкціонованого відбору Україною російського транзитного газу є суто провокативними та такими, що не мають під собою ніякого підґрунтя". Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".
"Зокрема, 2 січня 2009 р. на Румунському напрямку постачання газу було збільшено на 100 тис. куб м на добу, на Угорському напрямку на 1,8 млн куб м на добу за рахунок власних резервів України. Загалом, на 12:00 2 січня компанія отримувала на українсько-російському кордоні 305,5 млн куб м газу на добу. У той же час західним партнерам було про транспортовано 319,3 млн куб м газу на добу, що на 13,8 перевищує обсяг газу який надходив від ВАТ "Газпром", - говориться в повідомленні.
"Нафтогаз" готовий надати всім легітимним зацікавленим особам інформацію щодо постачання російського газу до європейських країн.
Окрім того "Нафтогаз" вимагає "негайного припинення інформаційної істерії, яка розгорнута в російських ЗМІ та повернення ВАТ "Газпром" до конструктивного діалогу за столом переговорів".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас