США відновлять закупівлі нафти для стратегічних запасів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США відновлять закупівлі нафти для стратегічних запасів

Енергетика
591
Адміністрація Джорджа Буша вирішила відновити закупівлі сирої нафти для поповнення стратегічних нафтових резервів країни, говориться в поширеній в п'ятницю у Вашингтоні заяві міністерства енергетики США.
"Міністерство енергетики планує скористатися недавнім різким зниженням цін на сиру нафту для виходу на ринок, щоб у випадку одержання прийнятних пропозицій закупити приблизно 12 млн барелів сирої нафти", - говориться в заяві. У ньому вказується, що на закупівлі нафти будуть направлені 600 млн доларів і що міністерство очікує пропозиції про постачання нафти в лютому, березні і квітні 2009 року.
"Закупівлі в 2009 році заповнять до верху сховища поточної ємності в розмірі 727 млн барелів і забезпечать США захист від необхідності імпорту протягом приблизно 70 днів", - говориться в повідомленні.
Стратегічні нафтові резерви США мають зараз максимальний обсяг 727 млн барелів нафти і зберігаються в підземних соляних печерах на узбережжі Мексиканської затоки на території штатів Луїзіана і Техас.
Торік конгрес США ввів тимчасову заборону на закупівлі нафти для поповнення стратегічних нафтових резервів США через високі світові ціни на нафту. Введена конгресом заборона на такі закупівлі минула 31 грудня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас