Польщі вистачає газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польщі вистачає газу

Енергетика
516
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заспокоює співвітчизників: газова суперечка між Україною і Росією не вплине на польських одержувачів блакитного палива. За словами керівника польського уряду, ситуація в Польщі залишається контрольованою.
"Польща в безпечній ситуації, якщо взагалі можна говорити про повну безпеку в енергетичних відносинах з Росією. Але ми в такому становищі, як інші європейські країни. Ми - сумлінний платник, ніхто не має до нас ніяких претензій. Однак варто брати до уваги ймовірність логістичної проблеми: адже газ іде до нас в основному через Україну і можуть виникнути труднощі технічного характеру", - цитує Туска Polskie Radio.
У той же час Прем'єр-міністр заспокоює, що запаси газу - досить великі, і їх повинно вистачити. "Якщо не буде полярних умов, то навіть у випадку тимчасових перебоїв із транзитом через Україну я можу заспокоїти всіх поляків: газу поки що вистачить", - запевнив він.
Нагадаємо, з 10 години ранку 1 січня "Газпром" скоротив постачання газу для споживачів України на 100%. Для внутрішніх потреб Україна піднімає газ із підземних газосховищ і використовує газ власного видобутку. Президент Віктор Ющенко запевнив, що партнери в Західній Європі також не постраждають.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас